Artrose voorlichtingsbijeenkomst

Artrose is een chronische aandoening van het gewricht waarbij het kraakbeen achteruit gaat en zelfs helemaal kan verdwijnen. De aandoening komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën en heupen. Juiste voorlichting krijgen is heel belangrijk. Als u goed op de hoogte bent van artrose, begrijpt u beter waarom bepaalde adviezen gegeven worden. Kom daarom 4 augustus om 15.00 uur naar de gratis voorlichtingsbijeenkomst over Artrose bij Fysio ’t Zandt in Veenendaal.

Direct aanmelden

Wat is artrose?

Een gewricht verbindt twee botten met elkaar. Daartussen zit een dun, glad laagje kraakbeen om ervoor te zorgen dat de gewrichten gemakkelijk kunnen draaien, buigen en strekken. Bij artrose is het kraakbeen dunner geworden. Het oppervlakte is onregelmatig en niet meer glad. De botten schuren als het ware over elkaar. Daardoor wordt bewegen minder gemakkelijk en pijnlijk.

Klachten

Bij artrose kunt u last hebben van de volgende klachten:

  • Pijn of stijfheid in het gewricht

  • Niet goed kunnen bewegen, buigen of strekken

  • Vervorming van het bot onder het kraakbeen.

  • Zichtbare en voelbare knobbelvorming aan de rand van het gewricht.

  • Instabiliteit/overbelasting van banden, spieren en gewrichtskapsel.

Kom naar de gratis voorlichtingsbijeenkomst

Artrose is helaas niet te genezen. Er zijn echter wel een heleboel dingen die u kunt doen om klachten te verminderen en het functioneren te verbeteren.

Wilt u meer weten over Artrose, uw vragen aan een professional stellen en weten wat u er zelf aan kunt doen om uw klachten te verminderen? Kom 2 april van 16.00 uur tot 17.00 uur naar de voorlichtingsbijeenkomst over Artrose bij Fysio ’t Zandt in Veenendaal.

Ik wil me aanmelden voor de bijeenkomst!

Laat uw naam, e-mailadres en telefoonnummer achter om u aan te melden voor de bijeenkomst. Heeft u vragen? Bel ons op 06-51417806 of vul het contactformulier in.