Heeft u last van hielspoor en wilt u hier zo snel mogelijk van af? Fysio ’t Zandt uit Veenendaal helpt u graag. 10% van de Nederlanders heeft wel eens last gehad van hielspoor. Door onze jarenlange ervaring weten we hoe we u kunnen helpen door middel van een hielspoorbehandeling.

Hielspoorbehandeling Veenendaal

Wat is hielspoor?

Hielspoor, ook wel fasciosis plantaris genoemd, is een voetblessure. Er zijn meerdere vormen van hielspoor. De meest voorkomende vorm van hielspoor is de verkalking van de peesplaat in het hielbeen onder de voet. Ook kan het voorkomen dat de peesplaat ontstoken raakt. Dit noemen we peesplaatontsteking of fasciitis plantaris.

Hoe ontstaat hielspoor?

De voornaamste oorzaak van hielspoor is overbelasting of een lichamelijke afwijking. Overbelasting ontstaat meestal door te lang of te vaak eenzelfde sportoefeningen uit te voeren. Andere redenen voor hielspoor zijn:

  • Spierzwakte van bil, bovenbeen, onderbeen en voet musculatuur
  • Verkorte kuitspier
  • Structurele afwijkingen van de voet
  • Beperkte gewrichtsmobiliteit

Symptomen van hielspoor

De meest voorkomende symptomen van hielspoor zijn:

  • Pijn bij lang staan op de voeten
  • Pijn onder de hiel
  • Stijf en gespannen gevoel bij het aanraken van de peesplaat
  • Beurs gevoel bij het hielbeen onder de voet

Hielspoorbehandeling Veenendaal

Hielspoor komt vaak voor. Daarom weten we goed welke behandelingen uitkomst kunnen bieden. De eerste stap is erg belangrijk en kan zelf uitgevoerd worden. Verlaag de belasting van de voet zodat de peesplaat zich goed kan herstellen. Vervolgens gaan we aan de slag met rekoefeningen voor de kuit. Hierdoor ontstaat er een verlichtend gevoel in de kuit.

Dit heeft tevens een gunstig effect op het herstel van de peesplaat.

Fysio ’t Zandt Veenendaal

Een voetblessure zoals hielspoor is vervelend maar kan gelukkig goed behandeld worden. Onze ervaren fysiotherapeuten helpen u graag van uw blessure af. Neem nu direct contact met ons op!

Neem contact op