Een tractiebehandeling van de heup is gebruikelijk bij klachten of heupluxatie. Heupluxatie betekent dat de heup uit de kom is. De behandeling is pijnvrij maar altijd noodzakelijk. Het doel is om de verkorte spieren en gewrichtsbanden voorzichtig op te rekken. Hierna kan de heup makkelijker in de heupkom geplaatst worden en wordt de pijn verder verlicht door de behandeling.

Tractie heup

Behandeling

Het doel van de behandeling is om de verkorte spieren en gewrichtsbanden voorzichtig op te rekken. Daarnaast wordt de beweeglijkheid van de heup vergroot. Dit wordt gedaan om de heup makkelijker terug te plaatsen in de kom. De behandeling duurt een aantal weken. Het kan zijn dat er een operatie aan vooraf gaat in het ziekenhuis. Als de behandeling in het ziekenhuis is afgerond komt de fysio om de hoek.

Fysiotherapie na heupbehandeling

Middels tractie in het heupgewricht komt er weer adem in het gewricht. Dit werkt pijn verlichtend. Er zijn oefeningen om de spiergroepen rondom de heup te versterken. De oefeningen worden in overleg met u verwerkt in een plan. We meten wat de mogelijkheden zijn en op basis daarvan bouwen we de oefeningen voor u op.

Wij zijn BIG en CKR geregistreerd, wat wil zeggen dat wij in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie staan. Daarnaast vindt u ons terug op van50plusvoor50plus en bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Overige heupklachten

Huisartsen krijgen jaarlijks ongeveer 20.000 nieuwe gevallen binnen van heupartrose. Ook voor deze klachten hebben wij een aantal oefeningen en tips om de pijn te verminderen. Heeft u pijn in de lies, beperkte beweeglijkheid of startstijfheid? Twijfel dan niet en plan een afspraak in bij ons.

Heupprothese

In gevallen waarbij de pijn toeneemt raden wij een heupprothese aan. Voor behandeling na operatie bent u ook bij Fysio ’t Zandt aan het juiste adres. Wij zetten samen met u een persoonlijk behandelplan op om u zo snel mogelijk weer (pijnvrij) op de been te krijgen!

Fysio ’t Zandt in Veenendaal

Bij Fysio ’t Zandt in Veenendaal helpen we u graag met het herstellen van uw heup door middel van een heupbehandeling in de vorm van tractie. Wij maken een behandelplan op maat zodat u zo snel mogelijk weer pijnvrij kunt bewegen. Maak nu direct een afspraak!

Neem contact op