Rug en wervelkolom klachten

Rugklachten zijn één van de meest voorkomende klachten aan het lichaam. A-specifieke lage rugklachten is de meest voorkomende vorm van lage rugklachten. Bij a-specifieke rugklachten is de precieze oorzaak van de klachten niet duidelijk. Op het moment dat er wel aantoonbaar een oorzaak voor de klachten te vinden zijn noemen we deze specifieke lage rugklachten. Het bekendste voorbeeld van een specifieke lage rugklacht is de hernia.
Bij ongeveer 90% van de mensen met lage rugklachten is de rugpijn a-specifiek. Ondanks dat er geen specifieke oorzaak aan te wijzen is zijn er wel behandelmogelijkheden op dit gebied. Fysiotherapie is erop gericht om een analyse van het probleem te maken en dit weer te herstellen.

Maak direct een afspraak voor een onderzoek en behandeling

Bel naar 06-51417806 of mail naar info@fysiozandt.nl

fysiotherapie bij rugklachten

Specifieke rugklachten:

– ​LSRS (Lumbosacraal radiculair syndroom)
– Morbus Bechterew
– Scheuermann
– Spondylolisthesis
– Tumoren

Nekklachten

Nekklachten zijn naast lage rugklachten één van de meest voorkomende klachten aan het menselijke lichaam. Ook nekklachten zijn onder te verdelen in specifieke en a-specifieke klachten. Specifieke klachten kunnen bijvoorbeeld zijn: Artrose van de wervels, nekhernia of een fractuur.
A-specifieke nekklachten heeft geen aantoonbare oorzaak. Op de röntgenfoto of MRI zijn dan geen afwijkingen te zien maar de patiënt heeft wel pijn. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld door triggerpoints in de spieren komen of door overmatige stress. Ondanks dat er geen specifieke oorzaak aanwezig is, zijn er wel behandelmogelijkheden om de pijn te verlichten en de beweeglijkheid weer te normaliseren.

Maak een afspraak om van uw klachten af te komen!

Laat uw gegevens achter dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

maak direct een afspraak