Last van een Tennisarm? Bij Fysio ’t Zandt in Veenendaal helpen we u graag van uw klachten af. Door middel van evidence based practised (EBP) worden uw klachten behandeld op basis van de nieuwste en beste onderzoeksresultaten.

fysiotherapie bij rugklachten

Tennisarm

Een tennisarm of tenniselleboog is een misleidende naam. Slechts een deel van de mensen met deze aandoening tennist ook daadwerkelijk.

De tennisarm of tenniselleboog is een veel voorkomende blessure aan het ellebooggewricht. Ook bij fysio ’t Zandt in Veenendaal is de tennisarm een veelvoorkomende blessure.

In sommige gevallen is de pijn niet alleen te voelen in de elleboog maar kan de pijn ook uitstralen naar de onderarm, pols en hand.

Bij een tenniselleboog zijn de strekspieren van de onderarm bij de aanhechtingsplaats overbelast.

Oorzaak

Door het veelvuldig aanspannen van de onderarm wordt het peesweefsel en het botvlies zwakker en geïrriteerd. Meestal ontstaan de klachten nadat dezelfde polsbewegingen worden uitgevoerd. Hier valt te denken aan: schilderen, computerwerk, poetsen en tuinieren.

De klachten kunnen zowel acuut als geleidelijk ontstaan.

Symptomen

Bij Fysio ’t Zandt in Veenendaal komen wij de volgende symptomen  vaak tegen:

  • Krachtverlies
  • Strekken van de elleboog is pijnlijk
  • Pijn aan de buitenzijde van de elleboog
  • Uitstraling van de pijn naar onderarm en pols
  • Moeite om iets op te pakken.

Behandelen tennisarm Fysio ’t Zandt

Fysio ’t Zandt in Veenendaal maakt gebruik van behandelingen die zijn bewezen en waar de beste resultaten worden behaald. Loop niet te lang door met een tennisarm of tenniselleboog. Een tennisarm kan een chronische vorm aannemen waardoor de klachten toenemen.

fysiotherapie bij rugklachten

Fysio ’t Zandt Veenendaal

Fysio ’t Zandt helpt u graag van uw elleboogklachten af. Of het gaat om een tennisarm/elleboog of zelfs een golferselleboog, wij maken een behandelplan voor u op maat om de pijn te verlichten en u weer pijnvrij te laten sporten.

Maak snel een afspraak om van uw klachten af te komen.

Neem contact op