Fysio ’t Zandt in Veenendaal richt zich op allerlei soorten lichamelijk klachten. Bent u op zoek naar goede fysiotherapie bij rugklachten? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van nekklachten, lage rugpijn en klachten aan de heup, knie en enkel. Door middel van evidence based practised (EBP) worden uw klachten behandeld op basis van de nieuwste en beste onderzoeksresultaten.

fysiotherapie bij rugklachten

Rugklachten Veenendaal

Eén van de meest voorkomende klachten die fysio ’t Zandt in Veenendaal tegenkomt zijn rugklachten. Rugklachten ontstaan vaak door het maken van verkeerde bewegingen of het langdurig gebruik maken van deze spieren. De oorzaken van de klachten verschillen per persoon. Zo kunnen rugklachten ook ontstaan door stress of een bepaalde levensstijl.

De meest voorkomende lage rugklachten zijn aspecifieke lage rugklachten. Aspecifiek houdt in dat de oorzaak niet precies duidelijk is. Deze klachten kunnen mogelijk ontstaan door:

  • Langdurig autorijden.
  • Een verkeerde lichaamshouding.
  • De rug vaak of lang moeten inspannen.
  • Te snel of op een verkeerde manier tillen
  • Veel zitten
  • Zwangerschap

Ondanks dat de oorzaak niet duidelijk is zijn er wel behandelmogelijkheden op dit gebied. Fysiotherapie is erop gericht om een analyse van het probleem te maken en dit weer te herstellen.

Is de oorzaak wel duidelijk dan worden de klachten specifieke lage rugklachten genoemd. Een bekende vorm van specifieke lage rugklachten is bijvoorbeeld een hernia.

fysiotherapie bij rugklachten

Fysio ’t Zandt

Fysio ’t Zandt in Veenendaal helpt u graag van uw rugklachten af. Of het nu om aspecifieke of specifieke rugklachten gaat zoals een hernia. Wij maken een behandelplan voor u op maat om de pijn te verlichten en de beweeglijkheid weer te normaliseren.

Maak snel een afspraak om van uw klachten af te komen.

Neem contact op